Intentieverklaring Breugel Bruist

De grove lijnen voor het Breugelse centrumplan Breugel Bruist liggen er al, de invulling volgt vanaf nu. Bij de ondertekening van de intentieovereenkomst klonk dinsdag naast veel waardering ook de roep door om goed met de buurt te communiceren.

De grove lijnen voor het Breugelse centrumplan Breugel Bruist liggen er al, de invulling volgt vanaf nu. Bij de ondertekening van de intentieovereenkomst klonk dinsdag naast veel waardering ook de roep door om goed met de buurt te communiceren.

,,Betrek de omwonenden. Praat met de mensen die bang zijn tegen een hoge muur van de sporthal aan te kijken." Die boodschap werd de gemeente gisteren nog eens op het hart gedrukt door Marianne van der Putte-Verhoeven en Els Voogt. Zij dachten namens de inwonerswerkgroep Doorpakken meedachten over het nieuwe Breugelse centrum. ,,Wethouder Kees Vortman heeft dit heel goed gedaan, want het was niet makkelijk met zo veel betrokken partijen", analyseert Voogt. ,,Maar het is nu essentieel om de omwonenden er goed bij te betrekken. Dat moet hij niet vergeten." Want dan zou de positieve stemming alsnog om kunnen slaan, vult Verhoeven aan. ,,Het is belangrijk dat er geen negatieve lading aan de plannen gaat kleven, juist nu we zo ver gekomen zijn." 


Verhuizing basisschool

Want dat het met het plan Breugel Bruist de goede kant op gaat, daar was iedereen wel van overtuigd. Dat de verhuizing van basisschool De Krommen Hoek na massaal verzet van ouders uit het plan is geschrapt, deed daar weinig aan af. Annemie Martens van schoolbestuur PlatOO had er natuurlijk 'wel een beetje buikpijn' van gekregen. ,,Maar De Regenboog krijgt een mooie plek in het plan, en voor De Krommen Hoek blijven we ook goed zorgen."

De lijst betrokkenen die actief meedacht met de plannen was lang, en van al die organisaties was gisteren wel iemand aanwezig om de tussenbalans op te maken. Van de gastheer, activiteitencentrum De Boerderij, tot PlatOO. En van het wooninitiatief voor jonge autisten dat wél in het plangebied komt tot de Seniorenraad, waarvan de zorgwoningen uiteindelijk geen plek in het Breugelse centrum kregen. Voorzitter Kees van der Meijden blijft zich daarvoor inzetten. ,,Hier ging het niet, maar we blijven het idee hebben dat er behoefte is aan een combinatie van wonen en zorg voor ouderen in Breugel. Daar proberen we nu een andere plek voor te vinden."

Advies

Het advies van Voogt en Verhoeven nam wethouder Vortman in elk geval graag ter harte. ,,Ik heb al op de zolderverdieping gestaan bij de mensen tegenover de nieuwe sporthal. Nu we aan de details van het plan beginnen, zijn juist dit soort zorgen heel belangrijk."